Toppalpinist Leif Kristian Nestvold-Haugen (33) og kona Marthe (32) har kjøpt et hyttefelt i Narvikfjellet – og bygger spektakulære hytter i samarbeid med Snøhetta.

  • Det er en unik plass, mellom fjord og fjell og nært byen. Her bygger vi kompakte og spektakulære hytter. Dette er en langsiktig satsing fra vår side, sier Leif Kristian Nestvold-Haugen.

På dette første hyttefeltet i Fagernesfjellet i Narvik skal det bygges 10 design-hytter ved alpinanlegget, skiløyper og tur-terreng. I påsken lanserer ekteparet prosjektet på nett. De første hyttene kan leveres i løpet av et lite halvår, og tas i bruk i november eller desember.

Hyttene er utviklet av arkitektfirmaet Snøhetta og leverandøren Nature Compact Living i samarbeid med Leif Kristian og Marthe Nestvold-Haugen.

Narvikfjellet bygger ut infrastruktur i området, og dette er det første av flere hyttefelt som blir solgt. Hele 4.200 dekar ble av et enstemmig kommunestyre områderegulert for fem år siden, og i sum er det åpnet for rundt 400 hyttetomter på begge sider av alpintraseene i alpin-VM-søkerbyen Narvik.

Leif Kristian Nestvold-Haugen er på alpinlandslaget. Han er blant verdens fremste i storslalåm, med bronse fra OL og VM.  Han er fra Bærum, og er utdannet innen finans og business i USA. Marthe, opprinnelig fra Inderøy i Trøndelag, er økonomiutdannet fra København, har jobbet for Innovasjon Norge, og er styremedlem i Visit Narvik og Narvikfjellet.

Ekteparet Nestvold-Haugen bor i Oslo, og har feriert flere påsker i Narvik. Leif Kristian har besøkt venner og konkurrert i Narvikfjellet siden han var junior. Han er også ambassadør for alpin-VM 2027, mens Marthe har styreverv i det fremvoksende reiselivet i regionen.

  • Vi har reist mye, sett mye. Narvik og Narvikfjellet er spektakulært, kanskje mer enn de fastboende ser. Vi oppfatter det som noe jomfruelig, og vi ønsker å sette en miljøstandard for hvordan utviklingen fremover kan være, sier Marthe Nestvold-Haugen.

Leif Kristian sier at hyttene ikke skal være pompøse, men tvert imot kompakte, tøffe og praktiske for aktive mennesker.

  • De skal gå i ett med og omgi naturen, de skal stå på søyler og løftes på plass. Inngrep i naturen skal være på et minimum; kun handle om grøfting for vann, avløp og elektrisitet, sier han.

Unike, praktiske og i pakt med nordnorsk natur

Nestvold-Haugen har med seg det lokale og nordnorske ingeniørfirmaet Indira AS, som 25 %-eier av utbyggingsselskapet «Stetinden Prosjekter AS».

  • Vi ønsker å ha nordnorsk kompetanse med oss i prosjektet. Vi satser sparepengene på et unikt prosjekt, men det må også forankres lokalt, sier Leif Kristian og Marthe Nestvold-Haugen.

Mot fjord og by med fjellet bakom