Foto: Kristoffer Klem Bergersen

Eierne bak Narvikfjellet investerer nye 240 millioner kroner for å ruste opp anlegget – og som en forberedelse til et VM i alpint i Nord-Norge.

Vi har besluttet å bygge ny gondol og parkeringsanlegg, ferdigbygd i høst. Samtidig planlegger vi nå feriepark og servicebygg, for bygging i år og eventuelt inn i 2019, sier styreleder i Narvikfjellet AS, Eirik Frantzen.

Narvikfjellet har oppnådd en kraftig økning i besøk og inntekter de siste par årene, sommer som vinter. Snø-produksjon helt opp til Øvre Fjellheisstasjon, forbedret anlegg og markedsføring til inn- og utland har hatt stor betydning.

 

Helårlig reiseliv

Det vi har gjort og det vil gjør nå i år, er en god begynnelse. Den nye gondolbanen blir klargjort for heis ned til Narvik sentrum, en byheis, og vi videreutvikler anlegget for turister som er opptatt av Nordlys og midnattssol, for alpinister, for turløpere på langrenn, syklister og andre aktiviteter.
Dette er byutvikling, bolyst og ikke minst reiselivsutvikling, sier Eirik Frantzen.

Til nå har Narvik-investorene, Stiftelsen Forte Narvik og Narvikgården AS, i samarbeid med banker løftet Narvikfjellet. Uten offentlige tilskudd eller støtte. Frantzen ser for seg at man i videre satsing får med seg andre investorer.

 

Eksterne investorer

Vi har beredt grunnen for lønnsom drift i Narvikfjellet. De nye investeringene vil gi positiv kontantstrøm. Når det legges til rette ytterligere satsing innenfor eiendom og byheis, mener jeg at det skal være interessant for eksterne investorer.
Planene om et VM i Nord-Norge, med Narvikfjellet som arrangementssted, vil sannsynligvis gjøre dette interessant for mange, sier Eirik Frantzen.

Hovedeier i Narvikfjellet er Stiftelsen Forte Narvik. Med-aksjonær er eiendomsselskapet Narvikgården AS. Selskapet og eierne bak har allerede investert 140 millioner kroner i Narvikfjellet, og tar nå et nytt løft; oppimot 240 millioner kroner medregnet infrastruktur:

380 millioner kroner i løpet av 3-4 år, med by- og reiselivsutvikling som formål.

En del av visjonen til Narvik er et VM i alpint, og en søknad til Norges Skiforbund om å bli Norges kandidat leveres i mars.

 

Signerte mandag

Mandag kveld signerte Narvikfjellet avtale med den sveitsiske leverandøren Bartholet, som bygger ny gondol og nye bunn- og toppstasjoner. Ny gondolbane vil gi betydelig økt kapasitet og komfort på veien til topps i Narvikfjellet.

Gondolbanen blir klargjort for også en byheis, som knyttet bysentrum og fjellet direkte sammen. Det skal planlegges – og kan bli bygd om et par år.

Samtidig, i år, blir det bygd et parkeringsanlegg til 260 biler, med bobilparkering.

En nytt serviceanlegg samt en feriepark med hytter som både er bynære og midt i Narvikfjellet, er under prosjektering.

Narvikfjellet eier all grunn selv. Deler av utbyggingen blir finansiert ved salg av boligtomter og etter hvert hyttetomter.

 

Samlet Nord-Norge

Siste års NM i alpint ble arrangert i Narvikfjellet, med stor suksess.

Innen mars vil Narvik og Hafjell/Kvitfjell levere søknad om å bli internasjonal kandidat for Norge til et VM i 2025.

Fotos: Kristoffer Klem Bergersen

EIERE OG LEDERE: Lars Skjønnås (fv), Florian Aschwanden, Roger Bergersen og Ragnar Norum.

 

Prosjektleder i Narvikfjellet, Florian Ascwanden.

 

Foto: Kristoffer Klem Bergersen

SATSER I FJELLET MIDT I BYEN: Styreleder Eirik Frantzen, sammen med Roger Bergersen (Forte Narvik), Lars Skjønnås (Narvikgården), samt Narvikfjellets Ragnar Norum og Florian Aschwanden

 

FAKTA

Selskapene bak:

  • Narvikfjellet AS: Eier 4.400 dekar tomt – og driver Nordkalottens fremste skidestinasjon. Styreleder Eirik Frantzen. Daglig leder Ragnar Norum. Prosjektleder Florian Aschwanden.
  • Hovedeier (70 %): Stiftelsen Forte Narvik: Etablert av Sparebanken Narvik. Daglig leder Roger Bergersen.
  • Medeier: Narvikgården AS (30 %): Narvik kommunes eiendomsselskap. Daglig leder Lars Skjønnås.
  • VM alpint 2025: Narvik søker i mars om å bli Norges internasjonale kandidat. Søknad leveres i mars, og eneste nasjonale konkurrent er Hafjell/Kvitfjell.

Storstilt utbygging:

  • 140 millioner investert til nå. Snøkanonanlegg, traseutvikling, infrastruktur og servicebygg.
  • Planer om 240 millioner til i 2018 og inn i 2019.
  • Ny gondolbane til 75 mill. fra sveitsiske Bartholet. Byggestart i mars. Åpnes i desember.
  • Parkeringsanlegg til 30 mill. kroner, til 260 biler, med bobilparkering. Byggestart i mars. Ferdig i november/desember.
  • Feriepark med 24 hytter, nytt sentralbygg, mer infrastruktur til hyttefelt og boligfelt under prosjektering.
  • Bartholet har også levert tilbud på en byheis som kobles rett på den som bygges i år. Planlagt bygd i neste fase, fra 2020.
  • Hyttefelt og boligfelt utbygges gradvis og finansierer en del av utbyggingen.