I løpet av mars flytter kafeen «Punktum.» – og de øvrige brukerne – inn i Det 4. hjørnet. Først i april blir det offisiell åpning av nybygget i sentrum. Det er Steinovnsbakeriet AS ved Tore Myklevold som blir vertskap for serveringsstedet i nybygget.

– Det 4. hjørnet blir en ny møteplass i Narvik sentrum. Vi søkte etter vertskap for et halvår siden, fikk gode søkere, og endte opp med Steinovnsbakeriets konsept «Punktum.», sier ForteNarviks Ragnar Norum.

«Punktum» blir et serveringssted og kafe i fellesområdet der biblioteket, museet og turistkontoret er plassert. Bakom står Bakeriet Myklevold AS og Steinovnsbakeriet AS som driver bakeri i Narvik og serveringssteder i Ballangen, Narvik og Bodø.

– Vi vil ha ferske bakervarer, meny med ulike småretter, og det som hører naturlig til.  Vi har sett hvordan man andre steder har laget tilsvarende møtesteder, som på Stormen i Bodø. Det 4. hjørnet er et nytt og moderne treffsted, og kafeen blir i samsvar med det, sier Tore Myklevold.

Byggingen av Det 4. hjørnet er i sluttfasen. Etter planen skulle overlevering av bygget skje i slutten av januar, men det er nå forskjøvet tre uker, til siste del av februar.
Det betyr at innflytting i bygget skjer i løpet av mars måned, og offisiell åpning blir etter påsken, torsdag 7. april. Da er bibliotek, turistkontor og bank flyttet inn, mens selve krigsmuseet trolig vil åpne i slutten av mai måned.

– Entreprenøren bruker tre uker ekstra. Naturlig nok vil også noe utearbeid i parken gjenstå til våren. Men ellers går prosjektet som planlagt, og ved tett kostnadsoppfølging skal vi også komme i mål innenfor budsjett, sier Roger Bergersen, Fortes prosjektansvarlige.

Narvik kommune kjøper sin seksjon, og videreutleier noen arealer til fylkesbiblioteket. Narviksenteret vil også eie sin seksjon og krigsmuseet, og banken vil eie sin seksjon.
ForteNarvik er i dialog og forhandlinger om utleie av de gjenstående to seksjonene, i 3. etasjen samt etasjen under bank, 2. etasje over kommuneveien.