De første skissene på hvordan vi tenker et fremtidig sentralområde med folkebad i Narvikfjellet er klare. Det er arkitekt Snorre Stinessen som har bistått Narvikfjellet eiendom i utviklingen av dette skisseprosjektet.

 

I denne fasen har det vært fokus på logistikk, aktivitetsområder, funksjonalitet og utnyttelse av reguleringen. I siste del av dette arbeidet er så design og konseptuell løsning for et kombinert sentralbygg og folkebad tatt inn. Vi synes selv dette ble både spektakulært og visjonært samtidig som det tar med seg identiteten til og grunnlaget for at Narvik oppstod som by – nemlig malmskipning og toglinjen gjennom arktisk natur.

– Her er strenge, svarte bolter og et rammeverk i svart og stål. I kombinasjon med mykt spilverk i tre, som skal skli rett inn i naturen. Tanken er å spille på det som Narvik er kjent for – Svart industri (malmtog og jernmalm) – og vakker høyfjellsnatur, forteller arkitekt Snorre Stinessen.

Visjonen med prosjektet er å ta Narvikfjellet fra å være et godt sportslig alpinanlegg til å bli en helårlig familievennlig reislivsdestinasjon med en helt unik arkitektur.